+31 (0)342 404500 info@wienese.nl

Diversen

Valbeveiliging

Valbeveiliging

Als vooraanstaande fabrikant van draagbaar klimmateriaal begrijpen wij als geen ander hoe cruciaal veiligheid is voor mensen die op hoogte werken. Of het nu op een bouwplaats, een elektriciteitsmast of een dak is, het gebruik van valbeveiligingssystemen en veiligheidsuitrusting voor hoogte is van vitaal belang. Onze hoogwaardige persoonlijke beschermingsmiddelen stellen mensen in staat om veilig en efficiënt op hoogte te werken, waardoor ze met vertrouwen hun taken kunnen uitvoeren en ongelukken kunnen worden voorkomen

Harnasgordels

We hebben twee type harnassen in ons assortiment:

Het standaard “X-Style” harnas combineert een comfortabele pasvorm met gemakkelijke aanpassingsmogelijkheden. Dit vestvormige harnas valt op door de kenmerkende kleuren rood-zwart, de snelsluitende gespen, het gepatenteerde val-indicator systeem en de schouderpadding. Met één D-ring op de rug en één centraal op de borst biedt deze harnasgordel de nodige bevestigingspunten.

Dankzij het ontwerp, de verschillende maten en de verstelmogelijkheden is dit harnas geschikt voor mensen van elk lichaamstype!

Het Basic full body harnas, uitgerust met één D-ring aan de achterzijde, twee D-ringen aan de voorzijde en een valindicator, valt op door zijn opvallende kleurencombinatie. Dit harnas biedt een uitstekende pasvorm, eenvoudige verstelmogelijkheden en is voorzien van duurzame stalen sluitingen.

Het Basic harnas is ons instapmodel en is verkrijgbaar in één maat: M-XL.
Voor beide harnasgordels is een uniform veiligheidshes verkrijgbaar. Dit veiligheidshes zorgt ervoor dat u goed zichtbaar bent en beschermt tevens de harnasgordel tegen vuil.

Harnasgordel valbeveiliging
Harnasgordel Adventure Toronto valbeveiliging

Positioneringslijnen

De positioneringslijnen van 1, 2 en 1,5 meter, zijn voorzien van aan één zijde de steigerhaak en aan de andere zijde een karabijnhaak. Deze positioneringslijnen zijn uitgerust met genaaide uiteinden en kunststof hoezen ter bescherming van de naden. Naast de variant met steigerhaak en karabijnhaak zijn er ook andere haakopties beschikbaar.

Positioneringslijn valbeveiliging

Valstopblok

De valstopblok beschikt over een aluminium behuizing en een 25 mm brede snijbestendige band. De gebruikte materiaal band biedt een extra gevoel van veiligheid, aangezien het 15 keer sterker is dan staal. De valstopblok wordt standaard geleverd met een steigerhaak. Naast de karabijnhaak aan de draaibare haak boven op het valblok zijn er andere haakopties beschikbaar.

Valstopblok Edge valbeveiliging

Ankerlijnen

Een vaste meelopende lijnklem op een flexibele verankeringslijn biedt de gebruiker maximale veiligheid. Deze lijnklem, vervaardigd uit verzinkt staal, is ontworpen voor zelfs de meest veeleisende taken en is uiterst robuust. Het kernmanteltouw met een diameter van Ø12 mm is voorzien van genaaide uiteinden, beschermd door kunststof hulzen. De valdemper vertoont een betrouwbaar en dempend scheurgedrag. Standaard wordt deze lijn geleverd met 2 veiligheidshaken. De kernmantel ankerlijn wordt standaard geleverd in de maat van 20 meten. Ander maten zijn op aanvraag leverbaar.

Ankerlijn Edge Valbeveiliging

Ankerstrop

Ontdek de veelzijdigheid van onze ankerstrop, met een indrukwekkende breeksterkte van > 30 kN, afhankelijk van de bevestigingsmethode. Deze slings zijn perfect geschikt als ankerstrop of verbindingslijn en worden standaard geleverd in een lengte van 2 meter. Op aanvraag zijn echter andere lengtes mogelijk. Dankzij hun robuuste ontwerp bieden ze optimale veiligheid voor één persoon. Met onze ankerstrop ben je verzekerd van betrouwbaarheid en gemoedsrust, zelfs op grote hoogte.

Ankerstrop Edge Valbeveiligin

Anti-Trauma Veiligheidslijn

De Anti-Trauma Strap Single is een eenvoudig te gebruiken, maar zeer effectieve anti-trauma strap. Deze strap zorgt ervoor dat, in geval van een val, de persoon zelf kan zorgen voor het op gang brengen of behouden van de bloedsomloop. Hij kan gemakkelijk worden bevestigd aan de zijkant van het harnas en wordt geactiveerd door de rits los te maken. Vervolgens kan de geïntegreerde karabijnhaak worden vastgemaakt aan de D-ring op de borst, waarna men in de lus kan stappen. Op deze manier wordt druk op de lies verlicht en wordt de bloedsomloop weer op gang gebracht of gehouden.

Edge Safety

Onze valbeveiliging is afkomstig van onze partner Edge Safety. Edge Safety Equipment is een in Nederland gevestigde fabrikant van  beschermingsmiddelen. Met een team van ervaren, bekwame, servicegerichte mensen, ontwikkelen en produceren zij persoonlijke beschermingsmiddelen zoals valbeveiliging.

Logo Edge Safety Equipment
Wienese 5 jaar garantie

Neem contact met ons op

Energieweg 36, 3771 NA Barneveld