+31 (0)342 404500 info@wienese.nl

Veelgestelde vragen

FAQ

Hier vindt u een antwoord op de meest gestelde vragen, deze zijn opgedeeld per onderwerp. Verder leest u de oplossingen voor de meest gangbare problemen en daarnaast tips & tricks waarmee u sneller een optimaal resultaat verkrijgt en kostbare tijd wint.

Algemeen

Waar kan ik producten van Wienese kopen?

In de Benelux hebben we ca. 200 verkooppunten die Wienese verkopen. Klik hier voor een dealer bij u in de buurt!

Kan ik ook een afspraak met Wienese maken op een locatie van mijn keuze?

Uiteraard, voor het juiste advies kunt u geheel vrijblijvend een afspraak maken met een van onze accountmanagers.

Hoeveel jaar garantie zit er op Wienese producten?

Op ladders, trappen en rolsteigers zit 5 jaar garantie. Op de steigertransporter zit 1 jaar garantie en op de Rhino Safeclamp zit ook 1 jaar garantie.

Waar vind ik prijzen van ladders/trappen en steigers?

U kunt geheel vrijblijvend contact met ons opnemen voor de juiste prijs van uw product of neem contact met uw dealer.

Mag ik verschillende merken rolsteigers gecombineerd gebruiken?

Nee, dat mag niet. Onze producten en samenstellingen zijn met zorg samengesteld. Op basis hiervan zijn de sterkte- en de stabiliteitsberekeningen gedaan. Op het moment dat u een onderdeel gebruikt van een ander merk, voldoet de rolsteiger niet aan deze berekeningen.

Aan welke wetten en regels moet ik voldoen bij het gebruik van klimmateriaal?

Alle normen en wetten voor draagbaar klimmateriaal staan hier uitgelegd. Verder vindt u op de downloads webpagina  alle relevante documentatie over onze producten.

Levert Wienese ook maatwerk?

Jazeker, tijdens een persoonlijk gesprek inventariseren we uw wensen en brengen we een eerlijk advies uit.

Levert Wienese ook losse onderdelen?

Uiteraard, of het nu gaat om voetdoppen voor uw ladder of trap, toprollen of losse steigeronderdelen, bij ons bent u aan het juiste adres. We leveren naast Wienese onderdelen ook diverse onderdelen voor andere merken.

Ladders en trappen

Wat is de maximale stahoogte op een ladder of trap?

Kijk op deze pagina voor de maximale stahoogte op een ladder en op de pagina trappen vindt u de maximale stahoogte van een trap. Verder vindt u alle productinformatie die voor uw toepassing relevant is.

Telt bij een Wienese trap het plateau/ bordes ook mee als trede?

Ja, het bovenste volwaardige plateau en/of bordes tellen we mee als trede.

Wat is het verschil bij een trap tussen stahoogte, werkhoogte en transportlengte?

Stahoogte is de maximale hoogte waarop u kunt staan. De werkhoogte is het maximale punt waar u met uw handen kunt reiken. De sta- en/of werkhoogte op een trap is minder dan bij een rol- of vouwsteiger. Dit heeft te maken met de balans en stabiliteit van een trap of ladder. De transportlengte is de lengte van de trap als de trap en de beugel zijn ingeklapt.

Beklim bij een bordestrap niet op het gereedschapbakje of flexplateau.

Moet de beugel op dubbel trap gebruikt worden?

Ja. De steunbeugel, in de praktijk ook wel kniebeugel genoemd, dient aanwezig te zijn indien de bovenste standplaats een vergroot stavlak is (dieper dan één trede).

Wat is de laatste sport waar ik op mag staan?

Bij een ladder is het de vierde sport van boven. In een Wienese ladder herkent u deze via een oranje sport. 

In welke hoek moet ik de ladder zetten?

Zorg voor een stabiele opstelling van de ladder door deze in een hoek van 70º te zetten. Dit kunt u zelf gemakkelijk controleren door uw tenen tegen de onderkant van de ladder te zetten en de ladder vast te pakken met de armen gestrekt vooruit. Kunt u niet bij de ladder of zijn uw armen niet gestrekt, dan dient u de hoek aan te passen.

Kan ik de huishoudtrap gebruiken voor professioneel gebruik?

Nee, deze is alleen geschikt voor particulier gebruik. Voor professioneel gebruik adviseren wij u een Master trapGiant trap of een Ultra trap te nemen. Deze trappen voldoen aan de geldende wetgeving.

Wat zijn de verschillen tussen een ladder en een trap?

Een ladder bestaat uit 2 ladderbomen met daartussen in smalle sporten. De ladders bestaan uit diverse uitvoeringen zoals de enkele ladder, de brede opsteekladder, de reformladder, touwoptrekladder en een telescopische ladder.

Rolsteigers

Wat is het verschil tussen kamersteiger of een rolsteiger?

Een kamersteiger is een smalle steiger van 75 x 190 cm. Deze kamersteiger, ook wel vouwsteiger genoemd, is ideaal voor binnen gebruik. Vanwege de breedte en de hoogte past deze door vrijwel elke deuropening. Een rolsteiger is ideaal voor alle andere werkzaamheden. Denk hierbij aan schilderwerkzaamheden of bijvoorbeeld het plaatsen van zonnepanelen.

Wat is het verschil tussen een Euro Easy Click opbouwpen en een Expander opbouwpen?

De Expander opbouwpen is een rechte, speciaal gevormde opbouwpen. In combinatie met borgclips zet u hiermee een opbouwframe vast.

De Euro Easy Click pen is een conische, zelfborgende opbouwpen waardoor losse borgclips overbodig zijn.

Wat is het verschil tussen platformhoogte (PH) en Werkhoogte (WH)?

De platformhoogte is de hoogte van het hoogte platform in de rolsteiger. De platformhoogte + persoonslengte (2 meter) is de werkhoogte. Steigerhoogte is de hoogte van de rolsteiger. Dat is altijd 1 meter meer dan de platformhoogte.

Bij welke weersomstandigheden mag ik mijn rolsteiger niet gebruiken?

Bij windkracht 6 of hoger mag er niet meer op de rolsteiger gewerkt worden en dienen eventuele zeilen verwijderd te worden. Bij onweer dient u de rolsteiger te verlaten.

Wat is de maximale belasting van mijn platform?

De platform heeft een maximale belasting van 250 kg per platform met een maximum van 200 kg per vierkante meter. Dit geld voor onze houten en onze lichtgewicht platformen.

Welke steiger kan ik het beste aanschaffen?

Dat is uiteraard afhankelijk van uw werkzaamheden. Stel uw ideale rolsteiger samen in 7 stappen via Kiesjerolsteiger.com

Hoeveel driehoekstabilisatoren heb ik nodig bij het opbouwen van een rolsteiger?

Sinds de nieuwe wet- en regelgeving van 2022 is het gebruik van 4 stabilisatoren verplicht.

Hoe vervoer ik mijn rolsteiger veilig?

Er zijn speciale aanhangers ontwikkeld om de rolsteiger veilig te vervoeren. De Wienese Steigertransporter is symmetrisch ingedeeld waardoor deze steigertransporter ook bij volle belading een uitstekende wegligging heeft. De robuuste frameconstructie in combinatie met een KNOTT as zorgen ervoor dat deze steigertransporter zich onderscheidt op het gebied van stabiliteit, veiligheid en levensduur. Kijk hier voor meer informatie over de steigertransporter.

Is een voorloopleuning verplicht?

Volgens de regel en wetgeving moet u veilig uw rolsteiger op kunnen bouwen. Dit houdt concreet in dat u voordat u het platform betreedt, er een heup- en knieleuning aanwezig moet zijn. Door de voorloopleuningen eerst te plaatsen kunt u veilig het platform betreden. Kijk hier voor meer informatie over de voorloopleuningen.

Keuring

Voert Wienese ook keuring van klimmateriaal uit?

Jazeker, we keuren objectief en onafhankelijk uw klimmateriaal. Op de pagina Keuring vindt u meer informatie over keuring en onderhoud op locatie van uw klimmaterialen. Ook kunt u hier een keuring aanvragen.

Moet ik mijn klimmateriaal laten keuren?

Ja, u bent verplicht om jaarlijks uw klimmateriaal te laten keuren. Dit binnen 1 jaar na aanschaf van uw product.

Logistiek

Wat is de levertijd?

We kunnen 95% van ons standaard assortiment uit voorraad leveren. Ons streven is om bestellingen de volgende werkdag te leveren, mits voor 14:00 uur besteld.

Verzorgen jullie zelf het transport?

Wienese heeft haar transport uitbesteed aan Beekman Transport in Apeldoorn die dit al ruim 10 jaar naar volle tevredenheid voor ons verzorgt in de gehele Benelux. Kleine pakketjes worden bezorgd middels de pakketdienst.

Wat is jullie franco orderbedrag?

Ons franco orderbedrag is € 600,00, daaronder betaalt u € 35,00 transportkosten. Voor de pakketdienst is dit € 15,00.

Zijn er tijdleveringen mogelijk?

In overleg met onze transporteur is dit vaak wel mogelijk. Hier zijn wel extra kosten aan verbonden. Informeer gerust naar de mogelijkheden.

 

 

Heeft u een vraag maar kunt het antwoord niet vinden? Stel uw vraag hieronder en we antwoorden zo snel mogelijk!

Lectus erat, consectetur eu sapien eget rhoncus consectetur sem. Proin cursus, dolor a mollis consectetur, risus dolor fermentum massa, a commodo elit dui sit amet risus. Maecenas ornare nisl a tortor ultrices bibendum. Nulla fermentum, metus quis sodales tristique, augue mauris molestie augue, non feugiat ligula neque nec felis.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Phasellus sed nibh dignissim, cursus tellus sit amet, ultrices mauris. Aliquam blandit est in eros elementum, quis vehicula est suscipit. Proin cursus, dolor a mollis consectetur, risus dolor fermentum massa, a commodo elit dui sit amet risus. Maecenas ornare nisl a tortor ultrices bibendum. Nulla fermentum, metus quis sodales tristique, augue mauris molestie augue non feugiat ligula neque nec felis.

Lorem ipsum dolor sit consectetur adipiscing elit. Nullam lectus erat, consectetur eu sapien eget rhoncus consectetur sem.

Proin cursus, dolor a mollis consectetur, risus dolor fermentum massa, a commodo elit dui sit amet risus. Maecenas ornare nisl a tortor ultrices bibendum. Nulla fermentum, metus quis sodales tristique, augue mauris molestie augue non feugiat ligula neque nec felis.

Lectus erat, consectetur eu sapien eget rhoncus consectetur sem. Proin cursus, dolor a mollis consectetur, risus dolor fermentum massa, a commodo elit dui sit amet risus. Maecenas ornare nisl a tortor ultrices bibendum. Nulla fermentum, metus quis sodales tristique, augue mauris molestie augue, non feugiat ligula neque nec felis.

Neem contact met ons op

Energieweg 36, 3771 NA Barneveld