+31 (0)342 404500 info@wienese.nl

Over Wienese

 

Uitgegroeid tot een allround leverancier van klimmaterialen speciaal voor de professional

favicon wienese

Opgericht in 1903

Jean Wienese, de grondlegger van Wienese Klimmaterialen is in 1903 begonnen met het maken van professioneel klimmateriaal.
De toen nog houten ladders, trappen en steigers waren van ongeëvenaarde kwaliteit. Door de gebruikte materialen, doordachte constructies en sublieme afwerking stond Wienese op eenzame hoogte. Ruim 115 jaar later is er wat dat betreft nog niets veranderd…

Wienese nu

Wienese is uitgegroeid tot een allround leverancier van klimmaterialen speciaal voor de professional werkzaam in de schilderbranche, bouw, industrie en techniek. Het ruime assortiment bestaat o.a. uit ladders, trappen, rol- en vouwsteigers.

Wienese: trots op Cradle to Cradle® certificering

Duurzame klimmaterialen voor de toekomst

Wienese is Cradle to Cradle® gecertificeerd op brons niveau voor een range in onze professionele steigers en trappen. En daar zijn we trots op! Het betekent nl. dat deze producten voldoen aan de strengste normen voor circulariteit, veiligheid en verantwoorde productie.

Wat is Cradle to Cradle®?

Cradle to Cradle® is een wereldwijde keurmerk voor producten die ontworpen zijn met het oog op een circulaire economie. Dit betekent dat alle materialen in onze steigers en trappen herbruikbaar zijn zonder kwaliteitsverlies. In feite kunnen ze eindeloos worden gerecycled tot nieuwe producten.

Waarom is dit belangrijk?

De bouwsector is verantwoordelijk voor een aanzienlijk deel van de afvalstromen in Nederland. Door te kiezen voor Cradle to Cradle® gecertificeerde producten van Wienese, draagt u bij aan een reductie van deze afvalstromen en een vermindering van de CO2-uitstoot.

 

 

Blijvend commitment aan verduurzaming

We zijn ons ervan bewust dat circulariteit een continu proces is. Om onze Cradle to Cradle® certificaten te behouden én te verbeteren, werken we voortdurend aan verdere verduurzaming van onze producten en processen.

Cradle to Cradle® gecertificeerde producten

Benieuwd naar onze Cradle to Cradle® gecertificeerde steigers en trappen? Het gaat om de volgende trappen en steigers:

Master dubbele trap
Master bordestrap
Master Plus bordestrap

Expander rolsteigers
Expander One
Euro easy click rolsteigers

Samen bouwen aan een duurzame toekomst

Met Wienese kiest u voor klimmaterialen die niet alleen veilig en betrouwbaar zijn, maar ook een positieve bijdrage leveren aan het milieu. Samen bouwen we aan een duurzame toekomst voor de bouwsector.

Hoogwaardige productie klimmaterialen

Samen met de klant ontwikkelt Wienese nieuwe producten die ook echt aansluiten op de dagelijkse praktijk op een onderhouds- of nieuwbouwproject. De klimmaterialen worden gemaakt van hoogstaande grondstoffen en geproduceerd in een moderne geoutilleerde productiefaciliteit in Nederland.

De klimmaterialen van Wienese voldoen aan de Warenwet, Besluit Draagbaar Klimmaterieel, NEN 2484, EN 131, EN1004 en NEN-EN-ISO14122 conform de Arbo-regelgeving. Het productieproces is ISO gecertificeerd.

 

Wienese heeft gekozen voor selectieve distributie. Door een aantal vooraanstaande dealers in de Benelux zijn de Wienese producten snel leverbaar.

lasstraat tbv productie Wienese

Oprichting Wienese

Jaar producent klimmaterialen voor de professional

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte gehouden worden van het nieuws van Wienese, speciale acties of aanbiedingen? Schrijf u dan hier in.

Wienese: degelijk, ergonomisch en veilig klimmateriaal

Neem contact met ons op

Energieweg 36, 3771 NA Barneveld