+31 (0)342 404500 info@wienese.nl

Veilig het dak op!

Hoe werkt u veilig op het dak? 

Werken op daken brengt risico’s met zich mee. Een van die risico’s is natuurlijk valgevaar. Op het moment dat u werkzaamheden op het dak gaat verrichten zoals onderhoud aan de dakkapel of het installeren van zonnepanelen, dan is het belangrijk dat u goed bent voorbereid.

 

Keuze van het juiste materiaal

Bij een goede voorbereiding hoort natuurlijk ook de keuze van het juiste materiaal. Het is belangrijk dat u zichzelf beschermd tegen valgevaar en op een veilige manier het dak op kan. De modulaire dakladder is een uitstekend hulpmiddel hiervoor.

 

 

Voordelen modulaire dakladder:

9

Voordeel 1: Modulair

De modulaire dakladder bestaat uit 4 ladderdelen en een nokbeugel. De ladderdelen zijn zeer eenvoudig te koppelen tot een ladderlengte van maar liefst 6,7 meter. De ladderdelen zijn per stuk ca. 165 cm lang en slechts 4,4 kg. Hierdoor is de dakladder eenvoudig te transporteren en daarnaast ook makkelijk te plaatsen op het dak.

9

Voordeel 2: Betere drukverdeling

De dakladder heeft speciaal ontwikkelde ladderbomen welke zijn voorzien van een stevig rubber tunnelprofiel. Dit rubberen profiel voorkomt schade aan de dakpannen en zorgt voor een betere drukverdeling. Omdat de dakladder gekoppeld wordt, liggen de ladderbomen in een gelijke lengte op het dak.

9

Voordeel 3: Verhoogde sporten

De sporten van de dakladder liggen verhoogd boven op de ladderbomen. Hierdoor komt de sport boven de welving van de dakpan uit en is er voldoende ruimte om uw voet te plaatsen.

9

Voordeel 4: Ergonomisch plaatsen

De nokbeugel is voorzien van rubber wielen aan de bovenzijde waarmee de dakladder vanaf de onderzijde van het dak naar boven kan worden geduwd. Doordat u de ladder steeds per deel verlengt kan de ladder op een ergonomisch verantwoorde manier geplaatst worden. Zodra de nok is bereikt dan kan de dakladder worden omgedraaid en is de dakladder klaar voor gebruik.

Gebruik altijd aanvullende beschermingsmiddelen tegen valgevaar.

Denk hierbij aan dakrandbeveiliging, rolsteiger en/of harnasgordel met ankerlijn.

 

Laten we samen de veiligheid op het dak verhogen. Wienese Klimmaterialen: veiligheid voorop!

Wilt u meer informatie over de modulaire dakladder?

Neem gerust contact op met de specialisten van Wienese. Zij helpen u graag!

Neem contact met ons op

Energieweg 36, 3771 NA Barneveld