+31 (0)342 404500 info@wienese.nl

Upgraden rolsteiger

Om uw rolsteiger eenvoudig up te graden volgens de nieuwe norm Rolsteigers EN1004:2020 bieden wij diverse upgrade pakketten aan. De producten in deze pakketten zijn niet alleen noodzakelijk om te voldoen aan de eisen uit het normblad maar het zijn stuk voor stuk ook nog eens praktische producten! Fijn én ergonomisch in gebruik. Graag verwijzen we u voor de belangrijkste wijzigingen naar de vorige blog waarin we een en ander uit dit normblad kort samenvatten.

 

 

De producten uit de upgrade pakketten voor uw rolsteiger hebben we hieronder even op een rij gezet:

 

1. Voorloopleuningen

De VLP2 Voorloopleuning maakt het opbouwen van de rolsteiger veiliger, nog makkelijker en ergonomisch verantwoord. Doordat er veel minder losse onderdelen nodig zijn kan de steiger sneller worden opgebouwd en afgebroken. Vanaf heden zijn er 2 voorloopleuningen per sectie verplicht.

voorloopleuning voor upgrade rolsteiger

2. Lichtgewicht platformen

De Wienese lichtgewicht platformen zijn tot wel 30% lichter dan de klassieke houten platformen. Tevens zijn onze platformen voorzien van 4 handgrepen waar u met de hand omheen kunt. Ergonomisch, gemakkelijk te transporteren en licht van gewicht dus. De platformen zijn voorzien van een luik zodat u veilig via de binnenzijde omhoog kunt klimmen. Met deze upgrade kunt u uw rolsteiger weer voorzien van het juiste aantal platformen!

lichtgewicht platform met luik voor upgrade rolsteiger

3. Stabilisatoren

Door de huidige wet- en regelgeving zijn 4 stabilisatoren per rolsteiger verplicht. Onze stabilisatoren zijn voorzien van een kunststof koppeling om schade en krassen op de opbouwframe te voorkomen. De telescopische stabilisatoren zijn instelbaar van 300 tot wel 360 cm. Goed voor meer veiligheid, sterkte en stabiliteit!

stabilisator telescopisch voor upgrade rolsteiger

4. Meterframes

Meterframes zijn voor gebruik in uw rolsteiger altijd een goed idee. Op de leuningframes is de voorloopleuning namelijk niet toepasbaar, daarentegen op de meterframes wel. De meterframes vervangen dus uw leuningframe. Daarnaast kunt u met de meterframes ook verder door bouwen. En in sommige situaties kan het zelfs handiger zijn omdat u uw rolsteiger met een oneven maat moet opbouwen.

Opbouwframe voor upgrade rolsteiger

5. Wielen

Wilt u uw rolsteiger opsplitten in 2 rolsteigers? Dat kan en dan zijn extra wielen een must! Daarom hebben we deze set ook terug laten komen in de upgrade actie. De wielen zijn voorzien van een robuust kantelremsysteem en is het spindel 32 cm opdraaibaar. De wielen zijn individueel getest op maar liefst 800 kg. In geremde stand staat de as van het wiel gecentreerd onder de staander.

wiel met spindel voor upgrade rolsteiger

Dit was een korte update over de upgrade mogelijkheden voor uw rolsteiger. Uiteraard zijn er ook andere steigeronderdelen leverbaar zoals doorloopframes, steigertrappen, kantplankset en schoren.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of voor een vrijblijvende offerte.

Wienese klimmaterialen, veiligheid voorop.

Wienese 5 jaar garantie

Neem contact met ons op

Energieweg 36, 3771 NA Barneveld