HISTORIE

Sinds 1903 ontwikkelt, produceert en verkoopt Wienese klimmaterialen. Jaarlijks vinden in Nederland en ver daarbuiten duizenden ladders, trappen en steigers hun weg naar tevreden hoofdzakelijk professionele gebruikers.

 

Wienese is het  bewijs voor de stelling dat oer-Hollandse degelijkheid en gebruikersgemak prima hand in hand gaan. De ontwikkeling die klimmaterieel heeft doorgemaakt op het gebied van veiligheid, ergonomie en gebruikersgemak is enorm.

 

Om te waarborgen dat u tevreden blijft met uw klimmaterieel, biedt elk Wienese product standaard duurzaamheid. Dit komt met name tot uitdrukking in het materiaalgebruik en de afwerking. Dankzij de hoogwaardige kwaliteit grondstoffen kunnen onze klimmaterialen tegen een stootje.

Iedereen die wel eens op een ladder of steiger heeft gewerkt kent het merk Wienese. Het bedrijf Jean Wienese en Co werd in 1903 opgericht door J. Wienese.

historie_content_afbeelding

In eerste instantie vestigde Jean Wienese en co zich in Rotterdam. Daar richtten Jean Wienese en zijn 8 medewerkers zich op de ontwikkeling en productie van voornamelijk houten klimmaterialen. De houten rolsteiger is hier een goed voorbeeld van.

 

In 1928 verhuisde Jean Wienese & Co naar Utrecht waar zij tot 1999 gevestigd bleven. De uitbreiding naar stalen en aluminium klimmaterialen, alsmede bewassing installaties, zijn in Utrecht ontstaan.

 

Van 2000 tot en met 2005 is Wienese gevestigd geweest in Wormerveer. Sinds 2006 zijn wij gevestigd aan de Energieweg 36 te Barneveld op bedrijventerrein de Harselaar aan de A1.